Laptele de san, benefic pentru bebelusul prematur
 

Conform unui studiu recent, laptele de san poate ajuta si cel mai mic bebelus prematur, aflat inca in sectia de terapie intensiva deoarece acesta ii stimuleaza dezvoltarea mentala.

Un alt studiu descopera ca tot laptele de san va reduce riscul de avea carii mai tarziu in viata si nu invers, cum s-a speculat pana in prezent. Ambele studii au fost publicate in Jurnalul American de Pediatrie.

Studiile au inclus 773 de bebelusi nascuti prematur cu o greutate mai mica de 1 kg, in perioada 1999-2002. S-a observat ca acei bebelusi alaptati la san inca din perioada in care se aflau la terapie intensiva au prezentat un nivel mai mare de inteligenta in cadrul testului efectuat la 30 de luni, fata de cei care au fost alimentati dupa aceasta perioada.Cercetatorii si medicii recomanda conform acestor descoperiri alaptarea la san a bebelusilor prematuri, chiar din perioada petrecuta in sectia de terapie intensiva.

De asemenea, se recomanda alaptarea la san pe tot parcursul primului an de viata si prelungirea acestei perioadei in functie de mama si copil.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

2 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi nascuti prematur Bebelusi prematuri Alaptare bebelus nascut prematur

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul