Inghetata da dureri de cap
 

Inghitirea pe nerasuflate a unei cantitati mari de inghetata provoaca dureri de cap. Acest fenomen s-a crezut ca este propriu sezonului estival.

Un studiu realizat in Canada contrazice aceasta ipoteza. Astfel, echipa coordonata de Maya Kaczorowski de la Universitatea Hamilton din Ontario a studiat temenic fenomenul si a ajuns la urmatoarea concluzie: durerile de cap sunt conditionate de viteza cu care mancam inghetata.

Medicul coordonator a selectat 145 de elevi, a format doua grupe. Datele colectate au dovedit ca micutii care au mancat mai multa inghetata au acuzat dureri de cap. Dar cefaleea a fost si mai accentuata in cazul copiilor care au dat pur si simplu pe gat cantitati apreciabile de inghetata. Trebuie spus ca unii dintre copii au dat gata deliciosul desert in 5 pana la 30 de secunde. Si, intr-adevar, foarte rapid s-a instalat cefaleea.


Aceste rezultate confirma ca durerile de cap survin atat vara, cat si iarna, daca portiile sunt uriase si sunt inghitite rapid. Totusi, acest preparat este bogat in elemente nutritive valoroase, motiv pentru care n-ar trebui sa renuntam la el, ci doar sa invatam sa-l savuram.

Sursa: Jurnal

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul