In Elvetia se testeaza o noua metoda de fertilizare in vitro


O companie de biotehnologie din Geneva, Anecova, testeaza in prezent o metoda de procreare asistata medical, care permite inlocuirea eprubetei utilizate in fecundarea in vitro printr-o capsula permeabila depusa in uterul mamei.

Primele teste clinice efectuate la Academisch Ziekenhuis de la Universitatea Vrije din Bruxelles "au dat rezultate mai mult decat incurajatoare in ceea ce priveste fezabilitatea tehnica, toleranta fizica si psihologica ale pacientelor, dar mai ales in ceea ce priveste calitatea embrionilor", este specificat intr-un comunicat emis de Anecova.

Embrionul plasat in mijlocul unei microcapsule se dezvolta in uterul viitoarei mame, si nu intr-o eprubeta. Capsula care contine embrionul uman masoara mai putin de un milimetru in diametru si are sute de gauri de cateva zeci de micrometri pentru a facilita comunicarea activa cu mediul inconjurator, au explicat specialistii de la Anecova.

Compania a anuntat ca spera sa lanseze aceasta metoda in 2008, in special in clinicile din Europa, Statele Unite, Japonia si China.

Citeste tot articolul in: Libertatea

10 Ianuari

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul