Gripa aviara a ajuns in Constanta


Un nou caz de gripa aviara a fost descoperit ieri la o gasca salbatica din zona Harsova, localitatea Vadul Oii, judetul Constanta. Este primul caz confirmat in judetul Constanta, dupa ce, pana acum, au fost prelevate peste 50 de probe care au fost trimise la Bucuresti, unele dintre ele fiind in continuare in lucru. Potrivit directorului Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, Grigore Mertoiu, gasca a fost gasita moarta la marginea localitatii Vadu Oii in urma cu circa trei saptamani.

"Cazul de gripa aviara este unul izolat si nu se considera focar de boala in zona", a precizat Mertoiu. Autoritatile locale constantene au luat, deja, toate masurile de siguranta, intarindu-se si activitatea Comandamentului de urgenta din Harsova.

De asemenea, 150 de doze de vaccin antigripal au fost trimise pentru populatia din zona. „Nu este cazul sa declaram focar, nici sa instituim masuri de carantina pentru ca aceasta gasca, de la care s-au recoltat probe si la care a fost depistat virusul gripei aviare, nu era in zona curtilor oamenilor.

E foarte posibil, asa cum s-a intamplat si cu un batlan la Vaslui, sa fie o pasare migratoare care a murit in zona respectiva. Nu exista alte pasari in curtile localnicilor care sa fi murit in perioada aceasta", a declarat prefectul judetului, Danut Culetu.

Sursa: A verea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul