Gripa 2020. Un copil de 12 ani, ultima victima. A fost declarata prima saptamana epidemica a sezonului

/ / Modificat: 2020-01-30
Gripa 2020. Un copil de 12 ani, ultima victima. A fost declarata prima saptamana epidemica a sezonului

Autoritatile au anuntat ca Romania a inregistrat prima saptamana epidemica din acest sezon. In tara, insa, nu a fost declarata epidemie de gripa, noteaza Digi24.

Ultima victima este un copil de 12 ani, din Bucuresti, nevaccinat, dar fara alte afectiuni cunoscute. El a avut virusul gripal tip A.

Prima saptamana epidemica

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile anunta ca in saptamana 20 - 26 ianuarie activitatea gripala a avut un trend crescator, rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 50%.

"Deorece cresterea numarului de imbolnaviri fata de nivelul asteptat (media aritmetica a numarului de cazuri raportate in trei saptamani anterioare) a fost mai mare de 20% si au fost detectate mai mult de 10% virusuri gripale apartinand aceluiasi subtip, din totalul produselor patologice testate, saptamana 4 a fost caracterizata ca prima saptamana epidemica din acest sezon," informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, citat de Digi24.

7 decese intr-o saptamana din cauza gripei

La nivel national au fost raportate 3.645 cazuri de gripa clinica in toata tara, mai multe cu 7,4% fata de aceeasi saptamana a anului trecut.

Pentru Bucuresti, numarul total de raportari de gripa clinica, la toate grupele de varsta, a fost de 1.366, din care 74 au fost confirmate cu laboratorul.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a depasit 102.000, dar este mai mic fata de aceeașs saptamana a sezonului trecut si mai mare fata de saptamana trecuta.

Sapte decese au fost confirmate in ultima saptamana in toata tara, iar de la inceputul sezonului au fost inregistrate 10 decese confirmate cu virus gripal. In aceeasi perioada a sezonului trecut au fost inregistrate 69 de decese confirmate cu virus gripal.

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Deces

Articole recomandate

Citeste si despre