Greutatea prenatala a mamei asociata cu cea a copilului
 

Un nou studiu medical relateaza ca acea cantitate de lipide (grasime) acumulata de fat de-a lungul dezvoltarii sale in burtica mamei, ar putea avea legatura cu indicele masei corporale al mamei dinainte si din timpul sarcinii.

Dr. Catharine R. Gale de la Spitalul General Southampton din Anglia marturiseste: "Obezitatea in randul mamelor si a copiilor este o problema pe zi ce trece mai ingrijoratoare si des intalnita."

Rezultatele studiului condus de Dr. Gale demonstreaza ca greutatea excesiva a mamei dinainte si din timpul sarcinii ar putea influenta pe termen lung tendinta organismului copilului de a se ingrasa.


Cercetatorii au analizat greutatea a 216 mame care au participat la un studiu de nutritie pe perioada de sarcina si alte 216 impreuna cu copii mici. Acestia au repetat analizele dupa noua ani si au descoperit ca greutatea mare a copiilor este asociata cu cea mamei din timpul sarcinii.

Dr. Gale ne marturiseste: "Cu cat indicele masei corporale al mamei este mai mare, cu atat va creste si cel al copilului. Aceasta asociere a fost prezenta atat la fete, cat si la baieti, desi efectul este mai evidentiat in randul fetelor."

In acest moment se realizeaza mai multe cercetari pentru a se determina daca asocierea dintre greutatea excesiva a mamei din sarcina este legata de cea a viitorului copil si cum influenteaza aceasta sanatatea lui.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

1 No iembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul