Greutatea la nastere, neinfluentata de cafeina

Reducerea consumului de cafeina pe parcursul sarcinii de la trei cesti de cafea la una nu are efect asupra greutatii la nastere a copilului, se arata intr-un raport stiintific danez, publicat in International Herald Tribune.  Unele studii au sugerat ca taierea consumului de cafeina in timpul sarcinii duce la un nivel ridicat a greutatii nou-nascutului, dar studiile efectuate pe 1.200 de femei sanatoase au aratat ca nu exista efect privind greutatea sau lungimea sarcinii.

Cercetatorii au recrutat 1.207 femei insarcinate in a 20-a saptamana, care au baut zilnic cel putin trei cesti cu cafea cofeinizata. Jumatate din femei au baut cafea cofeinizata, iar cealalta jumatate - decofeinizata. S-a constatat ca greuatea atinsa  de bebelusi din grupul "decofeinizat" este statistic insignifianta, chiar un pic mai mare decat cei din grupul femeilor consumatoare de cafea cofeinizata.

Citeste tot articolul in: Romania Libera 

14 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul