Greturile din sarcina, scad riscul cancerului de san
 

Daca exista vesti bune cu privire la greturile de dimineata din sarcina, cred ca aceasta este una dintre ele.

Femeile care au greturi in timpul sarcinii, sunt mai putin susceptibile la aparitia cancerului de san mai tarziu in viata, spune un nou studiu.

Dr. Jo Freudenheim de la Universitatea din Buffalo, New York si-a prezentat descoperirile la Boston, la intalnirea anuala a Societatii de Cercertare si Epidemiologie.

Freudenheim si colegii sai au intervievat 1001 femei cu diagnostic recent de cancer de san, cu varstele cuprinse intre 35-79 de ani.

Mai multe sarcini si factorii legati de acestea, cresterea tensiunii arteriale, preeclampsia, diabetul gestational si cresterea greutatii au fost evaluate, insa nu s-au gasit efecte importante ce ar duce la aparitia cancerului de san.


In contrast, sarcina cu greturi si varsaturi a fost asociata intr-un procent de 30% cu un risc mai mic de a avea cancer de san. Severitatea si marirea duratei simptomelor au redus chiar si mai mult riscul.

Freudenheim spune totusi ca acesta este un studiu epidemiologic, astfel rezultatele nu ar trebui interpretate mai mult decat trebuie. Confirmarea rezultatelor, spune ea vor necesita studii realizate si la nivelul altei populatii.

Laura Moise

Redactor Co pilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul