Gimnastica pentru spondiloza
 

Spondiloza cervicala este in cea mai mare parte a cazurilor efectul unei pozitii incorecte a coloanei vertebrale. Aceasta afectiune are o evolutie lenta si se accentueaza odata cu varsta, durerile putand cuprinde, treptat, umerii, bratele si degetele. Poate fi usor tratata printr-un program de gimnastica medicala practicata zilnic timp de 15-20 minute dimineata. Cand se accentueaza ca deficienta, aceasta se manifesta prin anchilozarea coloanei vertebrale, pe segmente, cu timpul cuprinzand-o cu totul.

Exercitii pentru combaterea spondilozei:

- mers obisnuit: la opt pasi urmati de oprire in stand departat si miscari de rotatie ale capului in ambele sensuri; din mers, rotiri de brate inapoi, cu coatele indoite.


- stand in picioare: 1-2 aplecarea trunchiului inainte cu bataia palmelor pe fiecare timp dupa genunchi; 3-4 marcheaza revenirea la pozitia initiala; 5-7 extensia trunchiului si a capului cu mainile sprijinite inainte pe coapse; 8 revenirea la pozitia de inceput. Se repeta de doua-patru ori.

(Magda Serban)  

Citeste tot articolul in: Adevarul  

4 Mai 20

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul