Ghimbirul, radacina frumusetii


Ghimbirul, mai exact rizomul de ghimbir cu aspect de hrean banal, este o planta cunoscuta din timpuri stravechi, originara din India si adusa in Europa in perioada cruciadelor . Abia la inceputul anilor 1980 cercetatorii occidentali s-au preocupat cu seriozitate de virtutile terapeutice ale rizomului (radacina) de ghimbir. Ghimbirul a cucerit mai intai bucataria europeana, ca un condiment picant, apropiat de piper; apoi a patruns in cosmetica si mai nou este utilizat in scopuri terapeutice: rezolvarea unor probleme de digestie, rau de avion sau rau de mare; combaterea starilor de oboseala; circulatie sangvina periferica proasta (maini si picioare reci).


Gratie uleiului esential pe care il contine, rizomul de ghimbir emana o savoare de lamaie piperata si confera astfel caldura si personalitate parfumurilor.

Prea puternic pentru a fi folosit singur, ghimbirul se armonizeaza cu citricele si anasonul, care ii mai tempereaza incisivitatea exotica. In concordanta cu principiile energetice ale medicinii chineze ghimbirul stimuleaza in mod deosebit meridianul plamanului, aflat in relatia cu pielea si cu parul. Cosmetologii europei au fabricat lotiuni cu ghimbir pentru tonificarea si revitalizarea parului.

Imediat ce ating pielea, moleculele aromatice de ghimbir sunt trimise direct creierului, gratie receptorilor senzoriali situati in cavitatea nazala. Ca in dopaj, radacina incalzeste meridianele de acupunctura. Astfel, pentru a ne relaxa, pentru a ne detensiona, cosmeticienii valorifica puterea uleiurilor esentiale din rizom in deodorante, creme si lotiuni hidratante pentru frictionarea zonelor unde se acumuleaza tensiuni negative tiampla, ceafa, incheieturi.

16 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul