Germania vrea sa introduca vaccinarea obligatorie. Ce spune Mihai Craiu despre situatia din Romania

/ / Modificat: 2019-03-27
Germania vrea sa introduca vaccinarea obligatorie. Ce spune Mihai Craiu despre situatia din Romania

Dupa ce in Italia vaccinarea a devenit obligatorie, Germania vrea sa adopte aceeasi masura, din cauza numarului tot mai mare de imbolnaviri de rujeola.

Propunerea vine din partea Partidului Social Democrat, aflat in coalitia de guvernare, la recomandarea Societatii de Pediatrie.

Liderii formatiunii au discutat deja propunerea cu ministrul Sanatatii. Dar exista cel putin un partid de opozitie care nu este de acord cu obligativitatea.

Germania a avut o mie de cazuri de rujeola acum doi ani, printre care si un deces. Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat miscarea anti-vaccinare una dintre cele mai mari amenintari la adresa umanitatii.

Vaccinarea obligatorie in Romania

Medicul pediatru, Mihai Craiu, a vorbit despre posibilitatea ca si in Romania sa devina obligatorie, in contextul in care s-au inregistrat 62 de decese din cauza rujeolei.

"La noi in tara o astfel de propunere ar fi intampinata cu multe emotii, cu comentarii... Decidentii trebuie sa hotarasca daca e suficient sa facem ce am facut pana acum si sa asitam in continuare la pacienti care se imbolnavesc cu diverse boli sau sa luam niste masuri. Nu stiu daca ce face Italia sau Germania este aplicabil in Romania, dar cert este ca actuala situatie nu-i foarte buna pentru copiii romani. Deci trebuie facut ceva. (...) Sa cautam vinovati in trecut pentru cei care s-au prapadit (in Romania au fost inregistrate 62 de decese pe fondul rujeolei) nu va schimba nimic. Intrebarea e ce avem de facut de acum incolo pentru ca situatia sa nu se mai repete. Si la asta ar trebui sa raspunda forul legiutor care are un draft al legii vaccinarii facut de experti si pe care-l discuta de doi ani si nu ajung la un consens," a declarat medicul pediatru Mihai Craiu, la Digi24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinare Vaccinare obligatorie

Articole recomandate

Citeste si despre