Generatia viitoare va fi izbavita de 6000 de boli genetice


Cercetatorii de la Guy's and ST.Thomas Foundation din Londra au elaborat recent un nou test-expres, capabil sa micsoreze riscurile de imbolnavire a mii de copii, informeaza MIGnews.ru, precizand ca aceasta metoda permite descoperirea a pana la 6000 de boli cu transmitere genetica.

Datorita metodei spectrometriei, mii de femei cu modificari genetice, cum ar fi, de exemplu, fibroza chistica, nu vor mai transmite copiilor lor astfel de boli.

In loc sa caute gena "defecta", vinovata de boala transmisa de la mama la copil, noul test cauta "markerii" care insotesc intotdeauna astfel de gene si care pot fi aplicabili unui numar mai mare de familii. Aceasta tehnologie va permite viitoarelor cupluri cu risc inalt de transmitere a unor boli genetice grave sa aiba copii deplin sanatosi, conceputi in eprubeta, cu ajutorul fertilizarii artificiale.Potrivit oamenilor de stiinta britanici, noua metoda poate fi propusa unui numar mult mai mare de cupluri si constituie un test mult mai sigur, care combina diverse elemente ale metodelor de spectrometrie si ecranare.

ROMPRES

20 Iunie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul