Fumatul in timpul sarcinii poate determina probleme de comportament


Copiii ale caror mame au fumat in timpul sarcinii au tendinta de a manifesta mai multe probleme de comportament spre deosebire de copiii mamicilor nefumatoare, iar aceste probleme de comportament incep sa apara intre 18 si 24 luni.

O echipa de cercetatori americani si englezi sustin ca acesta este primul studiu care pune in legatura fumatul in timpul sarcinii cu problemele de comportament de mai tarziu manifestate de acesti copii, manifestari de violenta, abaterea de la activitatile educative, refuzul, etc.

Cercetatorii presupun ca fumatul in cazul femeilor insarcinate afecteaza sistemele craniene ale fatului, sisteme cu rol in reglarea comportamentului. Studiul efectuat asupra a 93 de copii mici cu varste cuprinse inte 1 si 2 ani, dintre care 47 % au fost nascuti de mame care au fumat in timpul sarcinii, a aratat ca acesti copii prezentau foarte mari probleme de comportament.Studiul a mai aratat ca in cazul bebelusilor care nu fusesera expusi la fumul de tigara pe cand se aflau in burtica mamicii, problemele de comportamnet au ramas relativ stabile de-a lungul timpului, pe cand in cazul celor expusi aceste probleme s-au agravat in perioada 18 – 24 luni.

Desi rezultatele studiului efectuat sunt surprinzatoare, acestea nu dovedesc  ca expunerea prenatala a copilului la fumul de tigara duce la aparitia problemelor de comportament de mai tarziu, a afirmat Lauren Wakshlag de la Universitatea Illinois din Chicago.

Health Day News

19 iulie 2006Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul