Fratii mai mari incita la agresivitate
 

Un nou studiu arata ca acei copii cu frati mai mari au sanse mai multe sa devina din ce in ce mai agresivi decat copiii care au surori mai mari, relateaza MedLine Plus.

O echipa de la Universitatea California, Davis, a tinut sub observatie 451 de perechi de frati, cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani, impreuna cu parintii lor.

Cercetatorii au strans informatii despre comportamentul agresiv al copiilor si le-au cerut parintilor sa descrie presiunile economice din familie cum ar fi plata facturilor.

A fost evaluata de asemenea si ostilitatea parintilor fata de copii lor in timpul vietii in familie.


Pe langa teoria legata de fratii mai mari, specialistii au mai descoperit ca acei copii mai mari care au surori mai mici devin mai putin agresivi, in timp ce copiii mai mari cu frati mai mici isi mentin de-a lungul timpului un nivel constant de agresivitate.

Copiii mai mari de orice sex care sunt agresivi tind sa aiba frati sau surori mai mici care sunt de asemenea agresivi si viceversa.

Cercetatorii au ajuns si la concluzia ca ostilitatea parintilor joaca de asemenea un rol foarte important in dezvoltarea agresivitatii la copiii lor.

Presiunea economica in familie presupune indirect o agresivitate crescuta la copii prin asocierea sa cu ostilitatea parintilor.

Pe baza acestor descoperiri, cercetatorii intentioneaza sa elaboreze un tratament care sa ii implice atat pe copii cat si pe parinti.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

8 Octo mbrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul