Fetita de 3 ani, obligata sa stea in spital, desi s-a vindecat dupa un incendiu. De ce nu poate pleca acasa

/ / Modificat: 2019-11-20
Fetita de 3 ani, obligata sa stea in spital, desi s-a vindecat dupa un incendiu. De ce nu poate pleca acasa

O fetita de trei ani din Arad, care a suferit arsuri grave in urma unui incendiu si a luptat pentru a supravietui, se afla intr-o situatie dureroasa.

Micuta a scapat cu viata dintr-un incendiu cumplit in urma cu aproape trei luni, dar a suferit arsuri grave pe aproximativ jumatate din suprafata corpului. Ea a fost transferata la Bucuresti si si-a revenit, desi medicii nu ii dadeau foarte mari sanse, potrivit stirileprotv.ro.

 Dupa zile bune petrecute in Capitala, fetita s-a intors la spitalul din Arad, unde a fost tinuta sub observatie. Acum ea poate fi externata, dar o ancheta a asistentilor sociali a scos la iveala un adevar dureros.

De ce nu poate pleca acasa

Familia ei este foarte saraca si traieste in condiţii improprii, unde copila nu poate fi ingrijita corespunzator. In aceste conditii, ea a ramas in continuare in spital, unde parintii o viziteaza foarte rar.

Cele care au grija de ea sunt mamele aflate in spital cu copiii lor, iar unele si-au exprimat dorinta de a lua fetita in plasament.

"Suntem in asentimetul acestor doamne care doresc sa ajute copii, dar sa inteleaga ca si noi trebuie sa avem grija ca acesti copii sa ajunga in siguranta intr-o familie care sa fie apta pentru a avea grija de copil. Noi avem nevoie de documente pentru a justifica decizia pe care o luam in privinta oricarui copil," a declarat Erika Stark, director DGASPC Arad, pentru stirileprotv.ro.

Autoritatile sustin ca in curand micuta va ajunge in grija unui asistent maternal. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incendiu Spital

Articole recomandate

Citeste si despre