Fertilitatea, crescuta de evolutia sobolanilor
 
Oamenii de stiinta de la Universitatea Liverpool au descoperit ca sobolanii au evoluat dispunand de o metoda unica de a sacrifica o parte din imunitatea organismului lor in favoarea unei fertilizari mai rapide, relateaza Kerala News.

Soarecii au renuntat la productia unei proteine imunologice importante denumita CD46 in favoarea unui proces mai rapid de fertilizare pentru a concura cu alti soareci si a avea succes.

Prezenta atat la animale cat si la oameni – CD46 – ajuta la protejarea celulelor organismului impotriva atacului agentilor externi. In timp, soareci au pierdut abilitatea de a produce aceasta proteina. Instabilitatea lor permite acromozomului format sa fie eliminat din sperma pentru a crea o noua suprafata esentiala pentru marirea capacitatii spermei de a fuziona cu un ovul.


Este foarte interesant ca aceasta reactie rapida la soareci este similara cu tratamentul defertilizare in vitrola oameni cand acromozomul este extras artificial din sperma inainte ca aceasta sa fie introdusa in ovul pentru a grabi procesul de fertilizare. Soarecii de camp fac acest lucru in mod natural.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

25

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul