Feriti-va copiii de canicula

Traim vremuri grele. Soarele ne parjoleste pe toti, dar sunt anumite categorii de persoane, cum sunt copiii sau varstnicii, mult mai vulnerabili la efectele caniculei.

Dar daca adultii pot sa spuna ca se simt rau, la copii trebuie singuri sa recunoasteti semnele care anunta insolatia, cel mai frecvent si periculos efect al soarelui.

EFECTELE CALDURII

Caldura expune bebelusii si copiii mici la riscul aparitiei rapide a insolatiei si deshidratarii, atat din cauza incapacitatii de adaptare a organismului lor fragil la soare, cat si din cauza ca nu pot sa se hidrateze fara ajutorul unei alte persoane. Parintilor le revine deci sarcina sa-i faca sa bea regulat apa si sucuri proaspete, chiar daca acestia spun ca nu le este sete.

Si asta deoarece, in momentul aparitiei senzatiei de sete, ei deja au pierdut un kilogram de lichid corporal si saruri, prin transpiratie. In plus, stropiti-i des pe corp cu apa, cu ajutorul unui pulverizator. 

25 Iulie 2007

Citeste tot articolul in Ziarul

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati canicula

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul