Femeile stangace sunt mai predispuse la anumite boli
 

Un studiu dat publicitatii de un grup de cercetatori olandezi arata ca femeile stangace sunt mai predispuse la anumite boli, printre acestea numarandu-se cancerul de colon sau rectal si bolile cardiovasculare. Printre persoanele in varsta se numara foarte putini stangaci, desi aceste statistici sunt inca destul de controversate, mentioneaza unul dintre autorii studiului. Potrivit estimarilor, una din 10 persoane este stangace. Statisticile arata ca riscul de a se imbolnvi de cancer este mai mare cu 70% in cazul femeilor stangace. De asemenea, riscul unor afectiuni ale sistemului circulator este mai mare cu 30% decat in cazul femeilor dreptace.


Mecanismele din spatele acestor descoperiri nu sunt clare inca, desi determinanti in aceste afectiuni ar putea fi factorii genetici si de mediu, a declarat unul dintre cercetatori. Studiul a fost primit cu scepticism, multi medici privind cu rezerve stabilirea unei legaturi intre partea preferata si predispozitia la anumite boli.

Sursa: Realitatea.net  

4 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul