Femeile fumatoare risca acneea


Un nou studiu realizat in Italia arata ca femeile care fumeaza se expun unui risc mai mare de a dezvolta o forma de acnee decat cele care nu fumeaza, relateaza BBC News. Studiul a cuprins 1.000 de femei si datele au aratat ca 40% din cele care fumau aveau acnee non-inflamatorie, caracterizata de pori blocati, capete mari si albe si mici chisturi.

Totusi, legatura dintre fumat si pete este controversata si autorii studiului admit ca ar putea fi implicati si alti factori. Cercetatorii au declarat insa ca, din punctul lor de vedere, rezultatele studiului arata ca acneea non-inflamatorie poate deveni un efect secundar consacrat al fumatului.


Studiul a fost realizat pe femei pentru ca se pare ca aceasta afectiune afecteaza mai multe femei decat barbati. Din cei 1.000 de subiecti, 30% erau fumatori. Dintre acestia, 42,2% au dezvoltat acnee, in mod predominant forma non-inflamatorie.

Cercetatorii spun ca fumatorii din aceasta grupa aveau o secretie a pielii de vitamina E de doua ori mai redusa decat nefumatorii precum si alte variatii ale conditiei pielii. Au fost identificati si alti factori care contribuie la dezvoltarea acestei forme de acnee, inclusiv schimbari hormonale, stres, factori de mediu.

Factorii de mediu au jucat un rol important in cazul a 10% din nefumatorii cu aceasta afectiune. Asemenea factori inseamna, de exemplu, expunerea pielii la fum intens si abur, de obicei intr-un loc cum este o bucatarie. Insa, inca nu e clar cum afecteaza acesti factori dezvoltarea acneei non-inflamatorie.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

18 Sep tembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul