Femeile considera ingrijirea copilului cea mai stresanta activitate
 
Conform unui raport din Age, cercetatorii din Australia au efectuat un studiu si au descoperit ca ingrijirea unui copil este singura activitate care le displace mamelor mult mai mult decat tatilor, informatia care contrazice stereotipurile, relateaza Kerala Health News.

Femeile au o viziune mult mai pozitiva legata de slujba lor decat barbatii, desi pentru ambele sexe, munca platita este pe locul doi, dupa ingrijirea copilului, in topul celor mai negative activitati.

Stereotipul conform caruia barbatii sunt capi de familie si femeile cele care au grija de aceasta; nu are un efect pozitiv asa cum ne-am astepta.


Studiul arata ca parintii care muncesc se simt cel mai fericiti atunci cand socializeaza, cand intreprind activitati in cadrul comunitatii, cand se recreaza.

Pentru realizarea acestui studiu au fost monitorizati 173 de parinti care munceau fie part-time fie full-time.

Rezultatele arata ca parintii mai tineri cu copii mici petrec mai mult timp avand grija de copil in timp ce parintii mai in varsta petrec mai mult timp muncind sau desfasurand activitati sociale.

Parintii, in special femeile intre 25-30 de ani se simt mai presate de timp decat acelea cu varste cuprinse intre 52 si 57 de ani.

Per total, datele arata ca parintii mai in varsta au o atitudine mai pozitiva.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

14 Ianuarie 2008Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul