Femeile care doneaza ovule, supuse unor riscuri


Femeile care doneaza ovule pentru cercatarile in domeniul celulelor stem sau pentru fertilizarea in vitro nu au riscuri crescute de a dezvolta complicatii medicale mai tarziu in timpul vietii, majoritatea riscurilor sunt datorate utilizarii hormonilor pentru stimularea ovariana pentru a produce un numar mai mare de ovule.

La ora actuala procesul de donare a ovulelor implica insertia unui ac foarte subtire prin vagin pana la nivelul ovarului. Inainte de utilizarea acestei proceduri, donatoarele de ovule urmau un tratament injectabil hormonal care sa stimuleze producerea unui numar de 5 pana la 15 ovule. Acest tratament hormonal determina adesea durere, crestere marcata a tesutului ovarian si stari de greata si varsaturi.


Femeile care au urmat tratament de stimulare hormonala pentru producerea unui numar mai mare de ovule utilizate pentru fertilizarea in vitro au dezvoltat intr-un procent de 2-5% sindromul de hiperstimulare ovariana.  

Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro   

24 Augus

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul