Femeile abandonate in timpul travaliului


Mii de femei sunt abandonate si speriate pe timpul travaliului, sugereaza un studiu al situatiei femeilor insarcinate.

In urma chestionarului aplicat la aproape 3000 de mame din Marea Britanie, acesta a dezvaluit multe plangeri cu privire la zgomotul, lipsa de intimitate si curatenie a saloanelor de spital dedicate perioadei postnatale prin care noua mamica trece.

Conform Unitatii Perinatale de Epidemiologie din Marea Britanie in general femeile au fost totusi multumite de ingrijirea primita, 4 din 5 spunand ca personalul le-a oferit sprijinul necesar. Mai mult de jumatate din femei spun ca au fost abandonate in timpul travaliului, una din 5 precizand ca acest lucru le-a determinat sa se ingrijoreze. Studiul realizat de Departamentul de Sanatate si Comisia de Sanatate a scos la iveala de asemenea faptul ca unele femei s-au plans de personal, neprimind sprijinul de care aveau nevoie.


Multe femei nu au fost incantate de ingrijirea postnatala. 28% au criticat lipsa de intimitate, 22% au fost nemultumite de spatiu, 19% de curatenie si 23% de zgomot. De asemenea, optiunea de a alege locul nasterii le-a fost limitata.

Numai unui procent de 38% din femei li s-a oferit optiunea de a naste acasa – numar dublu fata de anul 1995. In orice caz, in alte aspecte de ingrijire post-natala, 97% din femeile care au nascut fie la spital sau acasa, rezultatele au fost mult mai bune.

In timpul travaliului, atitudinea medicilor si a moaselor a fost in general pozitiva, desi au existat variatii in sistemul de ingrijire a diferitelor grupuri de femei, in particular a minoritatilor etnice.

In ciuda unor ingrijorari privind comunicarea, 93% din femei spun ca doctorii au vorbit cu acestea intr-un mod cat mai clar si intelegator, fata de un procent de 66% in anul 1995. 4 din 5 femei au precizat ca personalul le-a oferit suportul necesar atat in timpul, dar si dupa nastere.

Sally Russell, directorul unui grup de suport a spus ca rezultatele studiului a oglindit multe din experientele membrelor organizatiei sale. Ea a spus: "Ingrijirea se poate imbunatati cu siguranta. Prea multe femei sunt abandonate in timpul travaliului."

Comisia de Sanatate si Ingrijire va realiza cel mai mare studiu de pana acum, luand interviul a peste 50.000 de femei care au dat nastere din Februarie anul acesta.

20 Martie 2007


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul