Explicatia ministrului Sanatatii pentru promovarea operatiilor de cezariana: "Plata informala este singurul motiv. Nu ma feresc sa spun"

/ / Modificat: 2019-02-26
Explicatia ministrului Sanatatii pentru promovarea operatiilor de cezariana:

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a dezvaluit de ce in Romania este promovata nasterea prin cezariana, in detrimentul celei naturale.

"Plata informala pe care echipa o pretinde. Pacientele se intereseaza care este mercurialul. Este singurul motiv care creste rata de cezariene atat de mult! Nu ma feresc sa spun acest lucru. OMS a atentionat Romania anul trecut ca rata cezarienelor este mult prea mare la noi! Si singurul motiv, mai spun o data, este acesta: se dau bani. Societatea trebuie sa condamne aceste gesturi," a spus ferm ministrul Sorina Pintea, pentru "Libertatea".

Ministrul Sanatatii a avertizat ca "in toata lumea se incurajeaza nasterile naturale, pentru ca mamele nu trebuie sa se gandeasca doar la ele, ci si la copii. La noi, se incurajeaza cezarienele," a precizat Sorina Pintea.

"Erau programate 60 de cezariene"

Ministrul Sanatatii a facut referire si la cazul Maternitatii Giulesti, cand mai multi bebelusi au fost infectati cu stafilococ. Atunci s-a propus sistarea activitatii, dar medicii s-au opus cu vehementa.

"Mai tarziu am inteles de ce nu doreau sistarea activitatii. Saptamana aceea erau programate aproximativ 60 de cezariene, venea Craciunul - acesta este motivul. Am iesit public si am spus ca nu este normal sa promovam nasterea prin cezariana, in conditiile in care in toata lumea se promoveaza cea pe cale naturala. Romania a fost avertizata despre cresterea alarmanta a numarului de operatii cezariene", a mai subliniat ministrul Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre