Expertii OMS cer populatiei sa evite contactul cu pasarile

| | Modificat: 2005-10-18 10:56:47

La solicitarea Romaniei, ieri au sosit in tara trei experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Este vorba despre dr. Guenael Rodier, consilier special pe boli transmisibile al Directorului regional OMS, dr. Michael Perdue, expert Program Global pentru Gripa al OMS, Geneva, si dr. Carmen Varela Santos, veterinar-expert al CDC Europa.

Acestia au afirmat ca, pentru moment, situatia din Romania este doar una de tip veterinar, deoarece, pana la aceasta ora, nu exista nici un caz de imbolnavire umana. "Problema este sa facem tot ce se poate sa ne asiguram ca nici nu va exista nici un caz de gripa aviara transmisa la om.


Daca vor fi, totusi, asemenea cazuri, vor fi tratate corespunzator.

Un lucru important este supravegherea, iar pentru zonele afectate, populatia trebuie sa evite contactul cu pasarile", a declarat dr. Guenael Rodier. Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat ca expertii OMS au apreciat masurile de prevenire luate pana acum ca fiind "prea multe si prea bune".

"Specialistii OMS s-au intalnit cu cei de la minister si au discutat despre Planul national de masuri. Misiunea OMS este sa evalueze pregatirile si masurile luate de Ministerul Sanatatii", a precizat Eugen Nicolaescu.

Sursa: Gardian ul


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA