Exercitiile reduc riscul bolilor de inima la copiii cu diabet de tip 1
 

Cercetatorii germani considera ca adolescentii si copiii cu diabet de tip 1 pot reduce riscul bolilor de inima si cardiovasculare facand exercitii fizice regulat, relateaza Reuters Health.

Studiul a inclus 23.251 de pacienti cu diabet de tip 1 cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Cei care au fost cel mai activi au avut cel mai constant nivel de glucoza in sange pe termen lung. De asemenea, participantii la studiu care au facut exercitii mai multe si-au mentinut tensiunea si colesterolul in limite normale.

La cei 44,7% din participanti care nu au fost activi fizic in mod regulat nivelul glucozei din sange a fost mai mare. Cel mai activ grup a inclus 37% din participanti care au exersat o data sau de doua ori pe saptamana si 18,3% care au exersat de 3 sau mai multe ori pe saptamana.


Se pare ca nivelul glucozei a crescut in stransa legatura cu colesterolul si trigliceridele. Cercetatorii considera ca activitatea fizica regulata ar trebui sa fie o parte importanta din educatia copiilor si adolescentilor cu diabet de tip 1.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul