Exercitiile intense pot duce la pierderea sarcinii
 

Exercitiile fizice care implica un grad ridicat de efort, tripleaza sansele de pierdere a sarcinii, in primul trimestru.

A fost realizat un studiu pe un lot de 90.000 de femei gravide, in urma caruia s-a contatat ca femeile care practicau diferite sporturi cu mingia, jogging sau tenis, prezentau un risc mult mai mare de a pierde sarcina. De asemenea, un risc ridicat prezentau si femeile care insumau mai mult de 7 ore de exercitii fizice pe saptamana.

In ceea ce priveste inotul, nu s-a descoperit nici o legatura, si se pare ca nu are nici un efect daunator asupra sarcinii trecute de 18 saptamani.


In ciuda rezultatelor, specialistii sfatuies viitoarele mamici sa nu renunte complet la activitatile fizice. Acetea trebuie sa fie insa moderate, si le vor ajuta sa se simta mai bine pe parcursul sarcinii.

Pentru un numar restrans de femei gravide, exercitiul fizic nu este recomandat, in cazul in care exista complicatii ale sarcinii. In aceste cazuri insa, viitoarele mame vor fi atentionate de medic. Ca exercitii fizice, specialistii recomanda mersul pe jos si inotul.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

10

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul