Este dovedit! Mamele pot transmite coronavirus fatului, potrivit medicilor

/ / Modificat: 2020-02-05
Este dovedit! Mamele pot transmite coronavirus fatului, potrivit medicilor

Infectia cu noul coronavirus se poate transmite de la mama la fat. Este declaratia medicilor de la Spitalului pentru Copii din Wuhan, pentru televiziunea de stat chineza.

Medicii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce o femeie infectata cu coronavirus a nascut pe 2 februarie. 

30 de ore mai tarziu, nou-nascutului i s-a facut un test care a confirmat prezenta virusului in  organism, informeaza Reuters.

Nou-nascutul are semne vitale stabile si nu are febra sau tuse, dar se respira mai greu, spun medicii. Radiografiile toracice au prezentat semne de infectie si au existat unele anomalii la functiile hepatice.

Orasul Wuhan este epicentrul focarului care s-a raspandit in toata China, dar si peste hotare. In China, virusul a ucis 490 de oameni si au fost confirmate 24.324 de cazuri cu coronavirus.

Ce este coronavirusul

Virusul face parte din familia coronavirusurilor (din care fac parte SARS - sindromul respiratoriu acut sever si MERS - sindromul respiratoriu al Orientului Mijlociu). 

Potrivit Organizaţiei Mondial a Sanatatii (OMS), coronavirusurile sunt o familie de virusuri care cauzeaza imbolnaviri ce variază de la simple raceli, la altele mult mai grave, cum ar fi bolile respiratorii grave. Aceste virusuri pot fi transmise de la animale la oameni. 

Denumit 2019-nCoV, virusul din China este o ramura noua, care nu a fost identificata anterior la oameni.

Coronarovirusul poate infecta oamenii, animalele si pasarile.

Cum se trateaza coronavirusul

Transmiterea de la o persoana la alta se face cu mare usurinta pe cale aeriana (vorbire, tuse, stranut) sau prin contact direct sau indirect cu secretiile respiratorii aflate pe mainile acestora sau pe suprafete contaminate, dupa cum noteaza medicul Ciuhodaru. 

Transmiterea s-ar face prin contact (direct/ingestie/produse contaminate) cu animale infectate.

Sursa: Reuters

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Copil China Medic

Articole recomandate

Citeste si despre