Epilepsia mamei afecteaza IQ-ul copilului
 

Un nou studiu arata ca epilepsia mamei si tratamentele asociate acestei boli duc la deterioararea coeficientului de inteligenta al copilului de mai tarziu in viata, relateaza Reuters Health.

Specialistii au comparata QI-ul fiilor nascuti de mame cu epilepsie si fara epilepsie si au gasit o corelatie intre inteligenta si boala. Studiul a monitorizat copii de sex masculin pana la varsta de 19 ani punand accent pe posibilele efecte ale epilepsiei asupra dezvoltarii creierului fatului.

Rezultatele studiului arata ca la aproape 20 de ani de la nastere, copiii nascuti de mame care sufereau de epilepsie inainte si in timpul sarcinii aveau un QI foarte mic in comparatie cu copiii nascuti de mame sanatoase. S-a descoperit de asemenea, ca istoricul de epilepsie al mamei determina o inaltime mica in cazul copiilor de sex masculin.


Cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca este importanta testarea unor noi medicamente si tratamente pe perioada carora sa se acorde o mare atentie efectelor pe care aceste medicamente le au asupra fatului.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

27 Septembrie 2007

<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul