Ecografiile cu viitorul bebelus nu trebuie facute oricand si oricum


In primele saptamani de sarcina, ecografia trebuie efectuata doar in scopuri medicale. Parintii nerabdatori sa aiba ca amintiri fotografii sau clipuri cu bebelusul nenascut de la consultul cu ultrasunete ar trebui sa se asigure ca aceste ecografii sunt efectuate doar de profesionisti care respecta recomandarile de siguranta.

Tehnologia avansata i-a determinat pe viitorii parinti sa faca tot ce este posibil sa obtina imagini de mare claritate de la ultrasunete, cu fatul. Expertii britanici avertizeaza ca au aparut companii care "produc" CD-uri si DVD-uri cu aceste imagini, ce costa in jur de 500 de dolari. Expertii medicali sustin ca, desi nu exista dovezi ca ultrasunetele pot face rau fatului aflat in dezvoltare, ele ar trebui folosite cu prudenta."Ar trebui sa va asigurati ca persoanele care efectueaza aceste scanari sunt pregatite corect pentru a face acest lucru si fac aceste proceduri intr-un loc in care pot rezolva orice descoperire accidentala", sustine dr. Kevin Martin, presedintele Societatii de Ecografie Medicala Britanica. Specialistul mai spune ca aceste scanari trebuie efectuate doar in scopuri medicale, si nu sa le ofere parintilor imagini cu fatul aflat in uter.  

Deseori, medicii ofera viitorilor parinti o fotografie a copilului nenascut, pe care o fac in timpul unei scanari de rutina cu ultrasunete, dar in tarile dezvoltate au aparut companii comerciale care le ofera parintilor mai multe imagini si chiar fotografii cu miscarile fatului.

Si expertii medicali din Franta si din Statele Unite impartasesc ingrijorarea specialistilor de la Societatea Britanica. Presedintele Societatii Britanice de Ecografie spune ca aceasta a stabilit un ghid de siguranta pentru folosirea echipamentelor de ultrasunete in primele 12 saptamani de sarcina, cand exista un risc mai mare pentru fat ca unele lucruri sa nu mearga asa cum ar fi normal. "Societatea medicala a stabilit ca scanarile din primul trimestru nu ar trebui facute cu singurul scop de a produce unele suveniruri, cum ar fi fotografiile si filmele", arata dr. Martin. Acesta a adaugat in aceeasi prestigioasa revista medicala ca viitorii parinti pot avea parte de aceste suveniruri cand sarcina este mai inaintata, cand exista un risc mai mic pentru bebelus.

De altfel, societatea recomanda ca nivelul la care este folosit ecograful sa fie unul mai mic decat in mod normal, cand sarcina este la inceput, pentru a fi luate toate masurile de siguranta.

Citeste tot articolul in: Gandul

7 Februarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul