E vremea plantelor tamaduitoare
 

Iunie, iulie, august, septembrie... Sunt lunile in care este deschisa farmacia naturii. Siropul de patlagina il bem atunci cand ne supara tusea. Daca suntem stresati si avem probleme cu somnul, bem seara un ceai de musetel, de tei sau de sunatoare. Cunoastem o buna parte din beneficiile plantelor si apelam la ele pentru ca efectele secundare ale remediilor din plante medicinale sunt mult reduse in comparatie cu cele ale medicamentelor alopate. Totusi, tratamentele din plante trebuie administrate cu multa atentie si sub indrumarea unui specialist fitoterapeut.

La fel de important ca modul de administrare a remediilor fitoterapice este si modul in care sunt culese plantele, momentul din an si chiar din zi in care sunt recoltate si conditiile de depozitare. Lunile de vara sunt cele mai bogate din punctul de vedere al plantelor medicinale care se culeg in aceasta perioada. Este indicat sa evitam acele plante care au inceput deja sa se scuture.


Georgeta Licsandru, Steluta Indrei, Andrada Floria, Oana Antonescu, Luminita Dicu  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

30 Mai

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul