Durerile nasterii pot fi ameliorate prin hipnoza


Hipnoza si acupunctura pot usura nasterea, se arata intr-un studiu publicat recent. Cercetatorii au ajuns la acesta concluzie dupa ce au testat diferite metode complementare de management al durerii pe 1448 de femei aflate in travaliu.

30 la suta dintre femeile care au facut acupunctura nu au mai avut nevoie de administrarea de analgezice sau de stimulente pentru a usura nasterea. Hipnoza s-a dovedit chiar mai eficienta, majoritatea celor care au incercat aceasta metoda spunand ca li s-au diminuat semnificativ durerile nasterii. Specialistii spun ca este nevoie de cercetari mai amanuntite, pentru a vedea daca aceste doua tehnici, impreuna cu alte terapii complemetare pot fi utilizate in managementul durerii.Pe viitor, se doreste aprofundarea studiului pentru a vedea daca exista vreo legatura intre hipnoza si numarul de nasteri pe cale naturala. De asemenea, cercetatorii vor sa testeze pe un esantion mai mare daca aromoterapia, masajul si relaxarea sunt benefice in managementul durerii.  

Sursa: Gandul

07 Noiembri

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul