Durerile facerii sunt alungate de ardeii iuti
 

Un nou anestezic pe baza de ardei iuti calmeaza durerea din timpul nasterii, operatiilor sau altor situatii dureroase, relateaza WebMD Medical News.

Testele efectuate pe sobolani arata ca blocheaza eficient durerea fara sa cauzeze o completa pierdere a miscarii in zonele tinta.

Cercetatorii spun ca anestezicul experimental actiuneaza blocand celulele nervoase care simt durerea fara sa afecteze si celelalte celule nervoase care controleaza miscarea si senzatiile nedureroase. Daca rezultatele sunt confirmate de testele pe oameni, metoda ar putea fi folosita in tot felul de proceduri.


Specialistii spun ca desi anestezicele folosite in prezent sunt foarte eficiente, au si foarte multe efecte secundare, cum ar fi starea de inconstienta in cazul anesteziei generale si pierderea temporala a senzatiei sau paralizie a locului anesteziat.

Sobolanii care au fost injectati cu anestezicul pe baza de ardei iuti nu au mai simtit nici o durere si au continuat sa se miste si sa se comporte normal.

Cercetatorii spera ca acest nou anestezic va fi folosit nu numai in sala de operatie ci si in tratarea unor boli cronice.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

9 Octombrie 2

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul