Dr Mihai Craiu: Persoanele care nu au 2 doze de vaccin ROR nu sunt protejate suficient. Nici la 82 de ani

/ / Modificat: 2019-08-19
Dr Mihai Craiu: Persoanele care nu au 2 doze de vaccin ROR nu sunt protejate suficient. Nici la 82 de ani

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atentia parintilor asupra importantei vaccinarii. Intr-o postare pe pagina sa de socializare Spitalul Virtual pentru Copii, medicul aduce in atentie un caz recent care a avut loc in Israel.

Foto: Digi24

O tanara stewardesa, mama a trei copii, a decedat dupa deoarece a facut doar o doza de vaccin antirujeolic in copilarie.

"O veste tragica. Din care persoanele rationale pot invata ceva. Oponentii vaccinarii pot renunta acum... nu vor afla nimic care sa le confirme convingerile gresite.

O stewardesa de 43 ani, altfel perfect sanatoasa (si mama a 3 copii) a facut encefalita rujeoloasa dupa ce a zburat in martie 2019 de la aeroportul JFK din New York la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Si a murit marti, acum 4 zile.

De ce? Pentru ca in acel avion exista un calator cu rujeola, ce nu parea inca bolnav. Si a luat rujeola pentru ca a facut DOAR o singura doza de vaccin antirujeolic in copilarie. Asa cum se facea la acea data.

Acest deces este doar al 3-lea in ultimii ani in Israel, datorita unei foarte bune campanii de informare si a vaccinarii eficiente. Celelalte 2 decese din 2018 au fost o doamna de 82 ani si un copil de 18 luni.

Mesajul de luat acasa - rujeola poate ucide persoane PERFECT sanatoase, care nu au fost vaccinate sau care nu mai au anticorpi de rujeola, deoarece au facut doar o singura doza de vaccin ce contine componenta rujeoloasa, cu foarte multa vreme în urma.

Daca nu v-ati vaccinat pana acum ar trebui sa reflectati la riscul de deces intr-o lume unde o simpla calatorie te poate aduce langa unul din cei peste 310 000 cazuri de rujeola estimate de OMS ca fiind prezente in lume in ultimul an.

Daca nu sunteti siguri cum stati cu anticorpii de rujeola puteti sa dozati la orice laborator mare.

Pentru oponentii vaccinarii (care stiu ei mai bine...) este o alta stire falsa. Pentru cei 3 copii ramasi orfani e o tragedie de proportii. Puteti citi si aici https://nypost.com/…/israeli-flight-attendant-who-contract…/

Persoanele care nu au 2 doze de vaccin ROR (sau cu o componenta rujeoloasa singura, cum era in trecut) nu sunt protejate suficient. Nici la 82 de ani... Judecati singuri ce e de facut", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu

Articole recomandate

Citeste si despre