Doua noi decese din cauza gripei aviare

/ / Modificat: 2005-12-27
Doua noi decese din cauza gripei aviare

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat moartea a inca doua persoane infectate cu virusul gripei aviare, în Indonezia.


Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat moartea a inca doua persoane infectate cu virusul gripei aviare, în Indonezia.

In paralel, exista nelinisti ca tulpina cea mai virulenta a virusului - H5N1 - devine rezistenta la medicamentul anti-viral Tamiflu.

Un baietel de 8 ani si un barbat în vîrsta de 39 de ani, bolnavi de gripa aviara, au murit luna aceasta, ridicand, astfel, bilantul victimelor din Indonezia la 11.

Stirea apare pe fondul anuntului ca în Vietnam alte doua persoane au murit de gripa aviara, desi li se administrase Tamiflu.


Un articol consacrat cazurilor vietnameze intr-o prestigioasa revista medicala sugereaza ca tulpina de virus care poate provoca moartea, H5N1, e în curs de a face o mutatie, devenind rezistenta la medicamentul anti-viral Tamiflu.



Doctorul Keiji Fukuda conduce programul de combatere a gripei al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si explica:

"Întotdeauna cand tratezi pe cineva cu medicamente impotriva virusilor sau bacteriilor, te astepti la un oarecare nivel de rezistenta, asa incat cele petrecute in Vietnam nu constituie o surpriza. Ce arata cu adevarat cazurile vietnameze e ca nu cunoastem dozajul corect al acestui medicament. Poate ar trebui sa administram doze mai mari, poate ar trebui sa-l administram pentru o perioada mai indelungata - aceasta e ideea de baza a articolului respectiv" - a declarat expertul, subliniind ca guvernele trebuie sa-si urmeze planurile de aprovizionare cu Tamiflu.

De la epidemia din 2003 si pana in prezent, peste 70 de persoane au murit in Asia - cele mai multe în Vietnam si Tailanda si cele mai multe fiind în contact apropiat cu pasarile infectate.

E posibil sa se înregistreze cazuri de transmitere de la om la om, insa nu exista nici o confirmare in acest sens din partea unor autoritati medicale.

Sursa: BBCRomanian.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre