Doua cazuri de coronavirus in Romania, in doua ore. Unul dintre ele, un baiat de 16 ani

/ / Modificat: 2020-03-04
Doua cazuri de coronavirus in Romania, in doua ore. Unul dintre ele, un baiat de 16 ani

Autoritatile au anuntat ca in Romania a fost confirmate alte doua cazuri de coronavirus, in doua ore.

Este vorba despre o persoana care a intrat in contact cu pacientul diagnosticat pe data de 3 martie cu COVID-19, in judetul Timis. 

Cea de-a cincea persoana care a fost infectata cu coronavirus este un adolescent de 16 ani. Acesta a luat virusul dupa ce a intrat in contact cu unchiul sau de 47 de ani.Baiatul era deja izolat la domiciliu, pentru ca era un contact al pacientului deja confirmat. Acum ar urma sa fie transportat la spital, la Timisoara.

Pacientul de 47 de ani confrimat pe 3 martie a fost testat din nou, iar testul a iesit negativ. Barbatul nu avea niciun simptom, cand testul a fost pozitiv.

Al saselea caz de coronavirus in Romania

La numai o ora, autoritatile au anuntat ca a aprut si al saselea caz de infectare cu noul virus COVID 19, un barbat de 71 de ani din judetul Suceava.

"Este vorba despre un barbat in varsta de 71 de ani, care s-a intors din Lombardia in data de 28 februarie si se afla in autoizolare. Conform primelor informatii din teritoriu, in data de 2 martie 2020, barbatul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, sectia de boli infectioase cu febra si frison unde a ramas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al carui rezultat a iesit pozitiv. In prezent, s-a declansat ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor," a transmis Grupul de comunicare strategica, potrivit adevarul.ro. 

Cortonavirusul in Romania

In Romania au fost confirmate in total 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19.Mai sunt trei pacienti internati la Cluj-Napoca si Timisoara, toti trei avand o stare generala buna.35 de persoane sunt in carantina in acest moment pe teritoriul Romaniei din cauza suspiciunii ca ar fi putut intra in contact cu virusul, iar alte 10.094 de persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.

Ce ESTE coronavirus

Coronavirus apartine unui grup de agenti patogeni care pot provoca o serie de simptome, precum tuse, dureri de gat, febra, secretii nazale. Daca in unele cazuri, aceste simptome sunt moderate, in alte cazuri, pot duce la pneumonie. Virusul se transmite, de regula, prin contact direct cu o persoana infectata. 

Coronavirusul si-a primit numele de la aspectul de coroana de pe suprafata sa (corona inseamna in limba latina coroana). Alaturi de noul virus, abia descoperit, exista 7 coronavirusuri care pot infecta oamenii. Cele mai cunoscute sunt SARS si MERS.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Romania

Articole recomandate

Citeste si despre