Din toamna incep vaccinarile antigripale


Ministerul Sanatatii vrea sa achizitioneze 1.200.000 doze de vaccin antigripal si sa le distribuie Directiilor de Sanatate Publica. Acestea, la randul lor, urmeaza sa le repartizeze medicilor de familie care vor incepe de la 15 octombrie vaccinarea persoanelor eligibile din grupele de risc.

Populatia "tinta" a programelor speciale de vaccinare este reprezentata de persoanele in varsta sau cu handicap, institutionalizate, adultii si copii cu afectiuni cronice (cardiovasculare, pulmonare, metabolice, renale si cu imunosupresie).

De asemenea, vor fi vaccinati copiii si adolescentii carora li se administreaza medicatie pe termen lung cu aspirina si care sunt astfel expusi riscului de a dezvolta sindrom Reye in urma unei infectii gripale.Specialistii recomanda, totodata, vaccinarea si altor grupe de populatie cum ar fi lucratorii din servicii comunitare esentiale (vamesi, pompieri, politisti, militari), precum si elevii, studentii si alte persoane care locuiesc in spatii comune, persoanele infectate cu HIV, persoanele care calatoresc la tropice sau in emisfera sudica.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii recomanda medicilor de familie sa convinga populatia sa se vaccineze, in special grupele de risc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul