Din 16 octombrie incepe vaccinarea antigripala gratuita


Ministerul Sanatatii a hotarat ca pentru 2006-2007 campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei sa se desfasoare in trei etape, avand in vedere ca furnizorii au intarziat, din motive tehnice, fabricarea si livrarile de vaccin gripal, imunizarea efectiva incepand cu data de 16 octombrie a.c.

Potrivit Centrului National de Referinta pentru Gripa din Institutul Cantacuzino, perioada de supraveghere estivala a luat sfarsit cu cea de-a 39-a saptamana si incepe sezonul propriu-zis, in care raportarile saptamanale ale cazurilor de gripa si recoltarea de probe devine sistematica. In plus, MSP a stabilit etapele campaniei de imunizare. Astfel, in perioada 10-14 octombrie se va realiza distribuirea catre judete a primei transe de vaccin gripal, care reprezinta 400.

000 de doze.

Campania de vaccinare efectiva va fi demarata in toata tara luni, 16 octombrie. Cu aceasta ocazie vor fi vaccinate cu prioritate grupele cele mai vulnerabile de a contacta boala, si anume: persoanele adulte si copiii, rezidentii din institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si a unitatilor de boli cronice, persoane care acorda asistenta celor cu risc crescut de imbolnavire, dar si membri ai respectivelor familii.

Sursa: Curentul

10 Octombrie 20 06Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul