Dieta cu carbohidrati dauneaza vederii
 

Carbohidratii dintr-o dieta pot influenta degenerarea maculara legata de varsta (AMD), boala care poate duce la pierderea vederii, in special la adultii mai in varsta, potrivit unui raport din "Jurnalul American de Nutritie Clinica".

Doctorul Allen Taylor si colegii sai de la Universitatea Tufts, Boston au ajuns la concluzia ca, in urma unor mecanisme declansate de carbohidrati, apar mai multe probleme: AMD, diabet, boli de ochi si boli cardiovasculare.

Pentru mai multe informatii, cercetatorii au efectuat un studiu pe 4.099 de participanti, cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani. 8.125 de pacienti au fost identificati cu una dintre cele cinci grupe de boli AMD, pe baza severitatii bolii sau tinand cont de alti factori.


Dieta cu un grad ridicat de glicemie, care contine carbohidrati ce ridica foarte usor nivelul zaharului din sange, creste, in mod semnificativ, riscul AMD.

Cercetatorii au calculat ca 20 la suta din cazurile de AMD ar fi putut fi prevenite, daca pacientii ar fi urmat diete cu grade mici de glicemie.

Citeste tot articolul in: Ziare.com   

Foto: Ziare.com  
<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul