Dieta cu afine pentru un colon sanatos
 

Conform unui studiu realizat si expus la Chicago cu ocazia intalnirii nationale a Societii Americane de Chimie, un antioxidant abundent continut de afine, denumit “pterostilbena” ar putea ajuta la prevenirea cancerului de colon.

Pterostilbena este similar antioxidantului resveratrol, care se gaseste in struguri si in vinul rosu, care de asemenea are efecte asupra celulelor canceroase.

Pterostilbena este prezent si in struguri, insa este mult mai abundent in afine. Conform studiului realizat deocamdata pe animale, mai precis pe 18 soareci de laborator, ce li s-a indus aparitia cancerului au avut parte de o dieta echilibrata cu si fara pterostilbena (40mg/kg), iar la sfarsitul studiului cele 9 animale care au primit suplimentul de Pterostilbena au avut o scadere de 57% a celulelor canceroase de la nivelul colonului, in comparatie cu animalele care au primit doar o dieta echilibrata.


De asemenea, Pterostilbena a suprimat cresterea celulelor de la nivelul colonului si a inhibat anumite gene implicate in inflamatie, ambele considerate factori de risc pentru cancerul de colon. Aceste rezultate ar putea sustine dieta pentru prevenirea cancerului de colon si ar putea beneficii sanatatii.

Cancerul de colon este a doua cauza de mortalitate in Statele Unite si al treilea tip comun de cancer din randul femeilor si barbatilor. Anumite gene sunt asociate cu cancerul, insa si viata cotidiana joaca un rol important, alaturi de fumat, lipsa exercitiilor fizice, dieta bogata in carne si grasimi si dieta precara in fructe si legume.

Se sugereaza ca Pterostilbena ar putea ajuta sa inverseze anumite efecte daunatoare a dietei bogate in grasimi prin scaderea nivelului de colesterol. Intr-un studiu anterior, cercetatorii au descoperit in laborator si pe animale ca Pterostilbena este capabil sa reduca nivelele de colesterol.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

27 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul