Diabetul la copil influentat de vitamina D
 

Administrarea de suplimente de vitamina D la nou-nascuti miscoreaza sansele de imbolnavirea cu diabet de tipul 1, relateaza France-Presse.

 
Un grup de medici specialisti britanici au analizat datele obtinute in urma a 5 studii, in care copiii au fost monitorizati de la nastere pana in copilaria mica pentru a vedea daca administrarea de supliemente de vitamina D influenta sau nu sansele de imbolnavire cu diabet.

Riscul de imbolnavire era redus cu pana la 29% in rndul copiilor care au luat suplimente de vitamina D, in comparatie cu cei care nu au luat.

Diabetul este o afectiune cronica in care corpul nu produce suficient hormon de insulina sau nu poate folosi corespunzator insulina produsa, afectiune numita rezistenta la insulina.


In tiabetul de tipul 1, asa numitele celule beta din pancreas, care produc insunlina, sunt distruse in copilaria mica de catre sistemul inumitar.

Diabetul de tipul 2 este pus pe seama unei diete nesanataose si a unui stil de viata sedentar.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul