Diabetul de tip 2, afecteaza tot mai des copiii

Un numar tot mai mare de copii sufera de diabet de tip 2, dar parintii si medicii nu observa simptomele bolii la timp. Boala era pana recent asociata mai ales cu varsta adulta. "Diabetul a devenit o afectiune cronica tot mai des intalnita in randul copiilor, iar adesea acesti copii mor", a afirmat dr. Francine Kaufman, in cadrul Conferintei Mondiale a Diabeticilor.

Datele arata ca formele cele mai intalnite de diabet atat tipul 1, cat si tipul 2 - cresc in ritm alert.
Aproximativ 70.000 de copii sub 15 ani sufera de diabet tip 1 in fiecare an, in timp ce tipul 2 afecteaza acum chiar si copiii nu mai mari de opt ani. Ambele tipuri de diabet sunt periculoase pentru copii, un diagnostic gresit putandu-se dovedi fatal.

Cele doua forme de diabet cresc probabilitatea aparitiei problemelor la rinichi si inima, a orbirii si a unor afectiuni ale terminatiilor nervoase.

Alimentatia incorecta si lipsa exercitiilor fizice sunt obiceiuri tot mai frecvente printre tineri, crescand riscul de diabet in randul acestora. Federatia Internationala a Diabeticilor a declarat anul 2007 "Anul Copilului".

(Magda Serban)  

Citeste tot articolul in: Adevarul
15 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul