Depresia mamei declanseaza astmul copilului
 

Conform unui nou studiu realizat de un grup de cercetatori canadiei, copiii ai caror mamei sunt stresate prezinta un risc ridicat de a dezvolta astm, relateaza Reuters Health.

 
Cercetatorii declara ca expenerea indelungata a copilului la surse de stres precum depresia sau anxietatea mamei, ii creste acestuia cu pana la 25% riscul de a dezvolta astm.

Cercetatorii aduaga faptul ca factorii traditionali declansatori ai astmului nu explica in totalitate aparitia astmului.

Grupul de cercetatori a analizat fisele medicale a unui numar de aproape 14.000 de copii, nascuti in 1995. Acestia au verificat daca acesti copii au dezvoltat astm la varsta de 7 ani, urmarind inregistrarile cu vizitele la medic si posibilele internari in spital.


Au comparat aceste date cu fisele medicale ale mamei: vizitele la medic, internarile in spital si medicatia pentru depresie sau anxietate. Apoi, au impartit afectiunile mamei in functie de durata si tratament: fara depresie, depresie postpartum, depresie pe termen scurt si depresie pe termen lung.

Cercetatorii au descoperit ca depresia mamei care a depasit ca durata perioada postpartum, este asociata  cu un risc crescut al copilului de a dezvolta astm.

Desi motivul pentru care creste riscul de astm in aceste situatii nu este foarte clar, cercetatorii spun ca poate fi vorba de faptul ca suferind o depresie, mama nu va alapta la san copilul si probabilitatea de a fuma este mai mare.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

16 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul