Depistat la timp, cancerul la san este vindecabil


Luna octombrie este luna internationala a luptei impotriva cancerului la san. Cancerul la san este cea de-a doua cauza de deces in randul persoanelor afectate de cancer si este responsabil pentru peste 1,6% dintre decesele inregistrate la femei in intreaga lume. Cancerul la san este totodata cea mai des intalnita forma de cancer la femei, probabilitatea ca femeile sa dezvolte aceasta afectiune in timpul vietii fiind apreciata la 1:7.

Descoperita in primele sale stadii, aceasta boala poate fi insa tratata cu succes, rata de supravietuire, dupa tratamentul bolii aflate in faza incipienta, fiind de aproape 100% in primii cinci ani de la stabilirea diagnosticului. Cu trecerea timpului, riscul de a fi depistata cu cancer la san creste - aproape 77% la suta dintre femei au peste 50 de ani la data diagnosticarii acestei boli.


Si in acest an Avon continua eforturile incepute in 2002 de implicare activa de lupta impotriva acestei boli.

La Bucuresti, in semn de solidaritate cu persoanele afectate de cancerul la san, Avon Romania organizeaza pe data de 1 octombrie un Mars roz. In acest eveniment se vor implica angajati ai companiei, carora li se vor alatura personalitati ale vietii sociale si culturale, intr-o incercare de a transmite un mesaj privind importanta preventiei acestei afectiuni. Marsul va incepe la orele 10:30 in Piata Charles de Gaulle si se va incheia in jurul orei 13:30 in Piata George Enescu, unde participantii vor alcatui conturul simbolului luptei impotriva cancerului - fundita roz.

Evenimentul organizat de Avon in Romania se inscrie intr-un efort global, "Walk Around the World", derulat pe parcursul lunii octombrie, care marcheaza aniversarea a 50 de ani de activitate filantropica a companiei.

Aceasta initiativa, care include evenimente organizate in peste 40 de tari, doreste sa atraga atentia asupra celor afectati de aceasta maladie si sa impulsioneze strangerea de fonduri necesare luptei impotriva cancerului la san. Activitatile desfasurate in diverse locuri pe glob vor fi "legate" prin Global Connection Ribbon Tours, simbolul campaniei, fundita roz, fiind transmisa din tara in tara prin intermediul supravietuitorilor acestei maladii. Supravietuitorii transmit intocmai mesajul campaniei duse de Avon: depistat la timp, cancerul la san este vindecabil.

Dna Maria Elena Sabau, supravietuitoarea din Romania va primi fundita roz de la Judy Serwitz, supravietuitoarea din Statele Unite care va participa la evenimentul din 1 octombrie. Pe 2 octombrie, dna Maria Elena Sabau o va inmana la Munchen unei supravietuitoare din Germania, si tot asa pana cand cercul va fi complet si fundita va fi calatorit in toate tarile.

Aceasta initiativa completeaza demersurile sustinute de companie in aceasta directie prin intermediul campaniei "O simpla atingere iti poate salva viata", care a debutat in septembrie 2002 si in urma careia Avon a strans peste 400 000 USD din vanzarea produselor destinate campaniei.

Din aceste fonduri, va fi achizitionata in acest an o camera gamma de scintilatie (aparat ce depisteaza metastazele osoase), in valoare de peste 300 000 USD, ce va fi donata Institutului Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta din Cluj. In iulie 2003, 50.000 Euro au fost folositi pentru achizitionarea si donarea primului detector gamma din Romania Institutului Oncologic Alex. Trestioreanu din Bucuresti.

Sunteti invitate alaturi de Avon, sa participati la aceasta campanie a luptei impotriva cancerului, sa va aratati solidaritatea fata de cei care au reusit sa invinga boala si sa ii sprijiniti pe cei care au nevoie de ingijire, pentru ca astfel putem face ceva pentru a limita evolutia sa distrugatoare.

Sursa: www.ele.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul