De ce sunt femeile insarcinate puse in pericol de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-23
De ce sunt femeile insarcinate puse in pericol de coronavirus

Covid- 19 face inca obiectul multor studii. Cercetatorii din toata lumea cauta raspunsuri pentru a putea preveni infectarea cu noul coronavirus. Iar multe studii se refera la impactul sau asupra femeilor insarcinate. 

Sunt gravidele puse in pericol de COVID-19?

"In general gravidele sunt mai predispuse sa dezvolte complicatii atunci cand au boli respiratorii, indiferent de tipul acestora. Deocamdata nu stim cu certitudine daca si in ce fel sunt afectate gravidele de infectia cu coronavirus.

⁉️ Datele preliminare disponibile in prezent provin din observarea unui numar redus de gravide in trimestrul 3 de sarcina, confirmate cu coronavirus. Pe baza acestor date preliminare se pare ca manifestarile coronavirusului nu sunt mai grave la gravide decat la persoanele infectate care au aceeasi varsta si acelasi istoric medical.

minister

Totodata, se pare ca virusul nu se transmite prin placenta de la gravida cu infectie cu coronavirus la fat. Pentru a confirma insa cu siguranta aceste observatii este nevoie de mai multe studii. Lipsesc datele cu privire la efectele infectiei cu coronavirus la gravidele aflate in primul trimestru de sarcina.

‼️ De aceea, se recomanda precautie marita la gravide pe perioada pandemiei prin izolare la domiciliu si reducerea drastica a contactelor sociale," este raspunsul oferit pe pagina de Facebook a MInisterului Sanatatii.

Taguri Gravide Coronavirus Ministerul sanatatii Pericol

Articole recomandate

Citeste si despre