Daca doresc un copil sanatos, mamele trebuie sa bea lapte pe timpul sarcinii


Femeile insarcinate care beau zilnic un pahar cu lapte vor naste un copil sanatos, este rezultatul studiului unei echipe de cercetatori de la Universitatea McGill din Canada, publicat in cel mai recent numar al Canadian Medical Association Journal.

Laptele este o sursa importanta de vitamina D, calciu, riboflavina, proteine si energie, dar unele femei sunt sfatuite sa nu bea lapte pe timpul sarcinii din diverse motive, printre care eventualele alergii care pot aparea la copil.

Doctorul Kristine Koski, coordonatorul echipei de cercetatori, a descoperit ca bebelusii ai caror mame au baut zilnic cel putin 200 de mililitri de lapte pe timpul sarcinii au avut o greutate mai mare la nastere decat cei ai caror mame nu au baut deloc lapte in aceasta perioada.

Studiul a avut in vedere mame sanatoase, nefumatoare si educate.

"Aceasta descoperire este importanta pentru ca multe femei insarcinate sunt sfatuite sa nu bea lapte pentru ca astfel ar putea sa reduca tesutul adipos, cresterea in greutate sau  dezvoltarea unor alergii la nou-nascuti", a declarat Koski.

"Desi marea majoritate a nutrientilor din lapte pot fi luati din alte tipuri de hrana sau din suplimentele de vitamine, vitamina D se gaseste in foarte puþine alimente. Mamele si medicii trebuie sa inteleaga faptul ca lipsa laptelui din hrana femeii insarcinate poate afecta negativ dezvoltarea fatului", a adaugat Koski.

Sursa: Mediafax< /b>

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul