Daca copilul tau sta asa, atrage-i imediat atentia!

/ / Modificat: 2018-10-29 00:00:00

Pozitia "W", cu picioarele indoite sub corp, este o pozitie comuna pe care multi copii mici o adopata in mod natural, cand se joaca pe jos sau se uita la televizor.

Un expert medical avertizeaza ca statul in pozitia "W" este, de fapt, daunator pentru dezvoltarea unui copil si poate duce la probleme grave de sanatate de-a lungul vietii.

pozitie-picioare

Doctorul Claudia Chaloner, specializat in terapia fizica, a spus ca statul frecvent in aceasta pozitie poate duce la probleme ortopedice in articulatii.

"Nu numai ca este rau pentru solduri, genunchi si glezne, dar asta ne intarzie, de asemenea, dezvoltarea muschilor posturali pentru a castiga acea stabilitate de baza de care avem nevoie, mai ales cand crestem, pentru a ridica greutati sau pentru a face orice fel de sport," a spus specialistul.

Ea a explicat ca statul in poziția "W" pune o presiune excesiva pe articulatiilor soldului, deoarece nu se activeaza muschii de baza din stomac pentru a mentine o pozitie dreapta.

Medicul Chaloner ii sfatuieste pe parinti sa-i indrume pe copii sa stea in pozitii alternative, cum ar fi cu picioarele incrucisate sau cu picioarele intinse.

Articole recomandate

Citeste si despre