Cremele solare vor purta etichete mai clare


Produsele trebuie sa contina semne distinctive care sa indice daca protectia este pentru ambele tipuri de ultraviolete. Pentru a va proteja pielea de soare este bine sa folositi produse care va apara atat impotriva radiatiilor ultraviolete de tip A, cat si impotriva celor de tip B. Primele va imbatranesc pielea si va pot deregla sistemul imunitar. Celelalte va pot provoca arsuri solare. Deoarece multe produse de protectie solara nu sunt etichetate corect, Departamentul de Sanatate si Protectia Consumatorului, din cadrul Comisiei Europene, intentioneaza sa schimbe modalitatile de etichetare pana in 2008.


Potrivit expertilor, niciun produs care apara de soare nu poate asigura o protectie deplina impotriva radiatiilor UV.

Reprezentantii Departamentului de Sanatate din cadrul Comisiei Europene sunt de parere ca ar trebui folositi o serie de termeni standardizati, cum ar fi "protectie scazuta", "medie" sau "ridicata", alaturi de mentionarea factorului de protectie solara (SPF), astfel incat cumparatorii sa se orienteze mai usor atunci cand aleg un produs de acest gen. Crema trebuie aplicata in cantitati suficiente, cam sase lingurite de crema de protectie solara pentru un corp de adult. Alaturi de recomandarile privind folosirea cosmeticelor pentru soare, expertii UE amintesc ca trebuie scurtat timpul expunerilor la soare si folosite palariile si ochelarii de soare.

(Mihaela Naftanaila)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei   

16 Iulie 2007
& nbsp; 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul