Crampele menstruale trec cu ierburi chinezesti
 

Un studiu care a inclus aproape 3.500 de femei din mai multe tari arata ca ierburile chinezesti s-ar putea sa fie mai eficiente in tratarea crampelor menstruale decat medicamentele, acupunctura sau compresele calde, relateaza Reuters Health.

Cercetarile au aratat ca ierburile nu numai ca amelioreaza durerea, dar reduc recurenta afectiunii pe termen de 3 luni, conform jurnalului Cochrane Library.

Toate masurile eficiente disponibile au confirmat superioritatea medicamentelor pe baza de ierburi chinezesti fata de placebo, nici un tratament, medicamente anti-inflamatoare non-steroidale, pilule contraceptive, acupunctura si compresele calde.


Durerile menstruale afecteaza aproximativ 50% din femeile aflate la varsta reproducerii si intre 60% si 85% din adolescente conducand la absente la scoala si la locul de munca.

Ierburile chinezesti au fost folosite pentru tratarea acestei conditii de sute de ani si femeile cauta din ce in ce mai mult tratamente naturiste.

Participantelor la studiu li s-au administrat ierburi care regleaza "qi"-ul lor (energia) si sangele, le incalzesc corpul si le stimuleaza functia hepatica si cea renala.

Aceste ierburi au inclus radacina de aglica (danggui), radacina de leustean (chuanxiong), radacina de bujor rosu (chishao), radacina de bujor alb (baishao), talpa gastei chinezeasca (yimucao), fruct de chimen dulce (huixiang), rizom (xiangfu), radacina de lemn dulce (gancao) si coaja de scortisoara (rougui).

53% din femeile carora li s-au administrat ierburi au declarat ca tratamentul le-a ameliorat durerile in comparatie cu 26% din grupul placebo.

Insa, cercetatorii spun ca sunt necesare mai multe studii deoarece la fiecare parte a experimentului au participat putine femei.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

18 Octombrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul