Copiii obezi risca boli de inima in adolescenta
 

Un nou studiu arata ca acei copii supraponderali sunt expusi unei serii de riscuri ce implica boli de inima in perioada adolescentei.

Cercetatorii au descoperit ca acei copii de 8 ani supraponderali si obezi prezinta un risc de 7 ori mai mare decat la copiii cu greutate normala de a dezvolta boli de inima pana la varsta de 15 ani. Aceste boli includ tensiune arteriala mare, un nivel anormal de colesterol, un nivel crescut de glucide si insulina.

Odata cu obezitatea, toate aceste probleme sunt componente ale sindromului metabolic care cresc riscul aparitiei diabetului de tip 2 si a bolilor de inima. Cercetatorii folosesc indicele de masa corporala (IMC) – masurarea greutatii in functie de inaltime – deoarece acesta ii ajuta sa determine cel mai usor riscurile ridicate de obezitate.


Descoperirile se bazeaza pe masurarea indicelui de masa corporala a 172 de copii la varsta de 8 ani. Pe langa afectiunile precizate mai sus, acesti copii sunt expusi si la riscul aparitiei unor cheaguri de sange.

Specialistii avertizeaza ca toate aceste efecte secundare se agraveaza odata cu varsta si trebuie pastrata o greutate normala.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul