Copiii cu ADHD, mai batausi decat ceilalti
 
Un nou studiu arata ca acei copii cu deficit de atentie cu hiperactivitate sunt aproape de 4 ori mai batausi decat ceilalti, relateaza MSNBC News. Si, in mod intrigant, copiii cu simptome de ADHD erau de 10 ori mai predispusi la a fi batuti constant de ceilalti inainte de aparitia acestor simptome, conform unui raport publicat in jurnalul Development Medicine and Child Neurology.

Cercetatorii au monitorizat 577 de copii in clasa a 4-a timp de un an. Au fost intervievati parintii, profesorii si copiii pentru a se afla care dintre copii aveau ADHD. Copiii care prezentau simptome ale bolii au fost controlati mai apoi si de un neurolog pediatru pentru a le pune un diagnostic clar. Cercetatorii i-au intrebat pe copii si daca sunt batuti la scoala si daca ei ii bat pe ceilalti copii.


Rezultatele studiului subliniaza importanta datelor referitoare la cum interactioneaza cu ceilalti copiii cu ADHD. Acesti copii pot sa tranforme viata celorlalti colegi intr-un cosmar. Pe de alta parte, problemele de atentie pe care le au pot fi determinate de stresul ca sunt batuti de alti colegi.

Alan Kazdin, un specialist in dezvoltarea copilului, a declarat ca datele noi ajuta la atentionarea parintilor si profesorilor ca unii copii cu ADHD au si alte probleme pe langa cele legate de atentie si comportament.

Din nefericire, tratarea ADHD nu va remedia bataile deoarece medicamentele actioneaza asupra abilitatii unui copil de a se concentra la scoala si nu asupra agresivitatii care poate duce la batai.

Cercetatorii sunt de parere ca cea mai buna solutie este ca scolile sa dezvolte programe care ii pot ajuta atat pe agresori cat si pe cei agresati. Daca scolile nu au resurse necesare sa rezolve aceasta problema, atunci parintii trebuie sa actioneze pe cont propriu.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

30 Ianuarie 2008Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul